Tuinaanleg

aanlegNa het ontwerpen start de fase van de aanleg. We hergebruiken zoveel mogelijk materialen, dat geldt voor zowel eventuele tegels als het plantmateriaal. Een idee dat matcht bij onze visie en wel zo fijn is voor uw portemonnee!

We geven de voorkeur om duurzame houtsoorten toe te passen zoals kastanje, Douglas en Robinia. Tropisch hardhout willen we zoveel mogelijk vermijden. Wij adviseren regenwater op te vangen in de tuin en het te laten infiltreren in de bodem. Daar zijn natuurlijk allerlei leuke oplossingen voor te bedenken. Tevens willen we voor levende tuinen een warme aanbeveling doen om een goede verhouding tussen verharding en groen te creëren. Wij raden aan om de tuin maximaal een derde te verharden met stenen of grind en twee derde in te vullen met groen. Onder de laatste categorie valt ook een eventuele vijver. Als er een noodzakelijk deel verhard gaat worden, kunnen we ook kiezen voor een waterdoorlatende bestrating of een ‘half verharding’, voorbeelden hiervan zijn split of olivijn.

Een mooie afronding van de aanleg van uw tuin wordt gevormd door de beplanting, wat ons betreft de kers op de taart! Natuurlijk gebruiken wij het liefst planten die aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten. Inheemse planten passen daar, als je het ons vraagt, het beste bij. Een combinatie met het uitheemse assortiment is echter ook mogelijk. Hopelijk krijgt u er al een mooi beeld bij. Het zou ons een genoegen zijn om u te helpen bij de realisatie van uw plannen!