Tuinonderhoud

Het onderhoud van de tuin willen we uitvoeren op een natuurvriendelijke manier. Dat betekent in ieder geval dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen toepassen. Het snoeiwerk wordt afgestemd op het broedseizoen en met snoeien houden we zoveel mogelijk de natuurlijke groeivorm van de boom of struik intact.

Tevens halen we onkruiden, of liever gezegd ongewenste kruiden weg door handmatig te plukken en het schoffelen proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Schoffelen verstoort namelijk het bodemleven.

In de winterperiode zullen we adviseren de tuin zoveel mogelijk met rust te laten. Plantenresten en bladeren zorgen immers weer voor voedsel en schuilplekken voor dieren en insecten gedurende de winter. Het afgevallen blad komt helemaal ten goede aan het gezonde bodemleven. In het voorjaar kunnen alle oude plantenresten worden weggehaald en zijn uw planten klaar voor een snoeibeurt. 

Een andere tip die we willen delen is om het bodemleven te verbeteren door compost in de grond te verwerken. Als bemesting kiezen we ervoor om organische meststoffen met goede schimmels en bacteriën te gebruiken. Het is dan ook aan te bevelen om zelf een composthoop te maken, een prachtige bijdrage voor organisch materiaal in de tuin.